Algemeen

1. Hoe groot zijn de groepen?
De groepsgrootte is mede afhankelijk van de ruimte. We zorgen ervoor dat iedereen meer dan genoeg bewegingsvrijheid heeft, zodat je vrij-uit kunt bewegen tijdens al onze dansvormen. Voor paaldansen hebben we echter een groepsgrootte van maximaal 3 personen per paal. Dit om iedereen voldoende aandacht te kunnen blijven geven en de kwaliteit te waarborden.

2. Ik ben beginner, welke lessen moet ik dan nemen?
Voor sommige dansvormen hebben we verschillende nivo's. Het is dan het beste om samen te kijken welk nivo het beste bij je past.Het is natuurlijk belangrijk dat je je goed voelt in de groep, en dat je het juiste lesprogramma krijgt, om het beste uit de trainingen te halen. Sommige dansvormen kennen geen nivo verschil, en wordt iedereen tijdens de les op haar eigen nivo uitgedaagd. Iedereen zal zijn of haar eigen grenzen op zoeken, omder begeleiding van een gecertificeerde instructor.

3. Ik ben niet lenig, niet dun en niet sterk, kan ik dan nog wel meedoen?
Natuurlijk kun je mee doen! Sterker nog, door mee te doen aan onze dansvormen, train je je lijf en bouw je conditie op. Bij Chalans vinden we het erg belangrijk dat je je veilig voelt, en daar doen we alles aan. We beginnen bij het begin, dus je hoeft niet lening of krachtig te zijn, en ook geen conditie van een paard te hebben. We zorgen samen dat alles in een rustig tempo wordt opgebouwd. 
Kortom; ons les aanbod is voor iedereen, dus ook voor jou!

4. Is er een leeftijds grens? Is er een grens voor gewicht? Ben ik te dun of te dik?
Om te sporten is er nooit een leeftijdgrens of welke grens dan ook. Het kan zijn dat we het lesplan een beetje voor je moeten aanpassen, zodat je rustig aan je grenzen kan verkennen, maar dat doen we graag! Laat leeftijd, lengte of gewicht nooit een reden zijn om niet te dansen of te sporten! Dansen en sporten is gezond voor iedereen! Wij zorgen dat je zelfvertrouwen een boost krijgt, zodat ook jij je goed voelt... Iedereen heeft het recht zich fijn te voelen, dus jij ook!

5. Zijn er verschillende nivo’s?
Voor sommige dansen is er een duidelijk nivo verschil, zodat we altijd samen kijken naar welk nivo bij je past. Als je nog niet eerder gedanst hebt begin je altijd in de beginners groep. Als blijkt dat het tempo te laag is voor je, zal de instructor je benaderen om een groep hoger te gaan dansen. Natuurlijk bepaal jij zelf of je dat prettig vindt of niet. Als je al vaker gedanst hebt, proberen we je aan de hand van je ervarings verleden in een groep te plaatsen. De eerste les kijkt de instructor dan of de gekozen groep inderdaad de juiste is. Samen bespreken jullie aan het eind van die les jullie ervaringen, zodat je de week erna in de juiste groep zit, met het nivo dat bij je past.

6. Waarom moet ik mijn sierraden af?
Het is niet alleen vervelend als je sierraden kapot zouden gaan tijdens de les, het zou ook heel erg vervelend zijn als je vingers afgekneld zouden worden, je hoofd blauw wordt door een beknelde ketting of het gat in je oren groter wordt door een gescheurde oorbel. Hoewel onze instructors allemaal een EHBO diploma hebben, geven we toch liever les, dus daarom wilen we niet dat je sierraden draagt.

7. Zijn er voordelen aan sporten bij Chalans? 
Als je sport bij Chalans kies je voor plezier en uitdaging. Je zult grensverleggend bezig zijn, zowel op fysiek nivo als op geestelijk nivo. Bij Chalans heb je een uniek lesaanbod, waarbij altijd de Chalans formule is toegepast: everybody is beautifull, dus jij ook! Natuurlijk is het ook heel erg fijn dat we meerdere locaties in Nederland hebben, zodat je een gemiste les altijd wel ergens kan inhalen. Verder organiseren we leuke leerlinguitjes en vriendschappelijke wedstrijden, hebben we leuke kortingen bij verchillende bedrijven, en verkopen we materialen en assecoires tegen zeer lage prijzen. Kortom: Sporten bij Chalans is fun!

8. Als ik vaker wil oefenen, kan dat dan? Wat en waar?
Ja hoor, als je niet van ophouden weet, kun je op iedere locatie terecht voor een oefenavond of extra les. Als je je instructor of eigenaresse van de locatie een mailtje stuurt, kan zij jou vertellen waar je allemaal terecht kunt. Klik hier voor alle leslocaties

9. Ik wil verder komen in het dansen bij Chalans, wat zijn mijn mogelijkheden?
instructor workshops

Als je ambities hebt om meer te doen dan leerling zijn, kun je bij Chalans altijd een opleiding volgen om instructor paaldansen, burleske, cardio Sensual en/of lapdance-striptease te worden. Wil je het leuk en feestelijk houden, wordt je lid van het workshop team. Gezellig in de weekenden workshops geven.

instructor 1

Mocht je het ook erg leuk vinden om les te gaan geven, en zelf je eigen groep te leiden, kun je de opleiding tot instructor 1 gaan doen. 

demoteam

Onze instructors houden ook altijd hun leerlingen in de gaten en kijken of je talent hebt om bij het demoteam paaldansen of burleske te komen. De instructor zal je daar zelf over benaderen. Als je optreden erg leuk vindt, maar niet in een groep, of ook als solist, kun je als solo-performer aan de slag. We krijgen regelmatig leuke demo opdrachten.

wedstrijd dansen

Als je echt talent hebt, zal de instructor contact opnemen met Natasja, om te bespreken of je wedstrijden zou willen gaan dansen. Er is een speciaal programma voor wedstrijdtrainingen, die individuele paaldansers de mogelijkheid geeft om wedstrijd-klaar te worden gemaakt.
Je kunt dus alle kanten op bij ons... Zelfs de goede... :-)

10. Zijn er mannen in de klas?
In de eerste plaats zijn wij er voor vrouwen van alle leeftijden, etnische afkomst en vorm. Wij willen dat vrouwen hun vrouwelijkheid weer ervaren, en dat zij zelfverzekerd in hun vel komen te zitten. Ondanks dat wij vooral vrouwen een warm hart toedragen, is iedereen die onze dansvormen wilt beoefenen, meer dan welkom! Dus ook als dat mannen zijn! Op sommige locaties dansen mannen in de paal, en we hebben zelfs mannelijke instructors. Iedereen wilt hetzelfde, en dat is sportief bezig zijn en grenzen verleggen.

11. Wat leer ik tijdens de lessen? 
Op de site kun je een omschrijving van de lessen vinden. Klik op de dansvorm naar keuze, om direct op de juiste pagina te komen.
paaldansen
burleske
gogo dance
lapdance striptease
kettlebell

Cardio Sensual

12. Kan ik inhalen als ik een les mis?
Ja, dat kan. Er worden op meerdere locaties in Nederland lessen geven op verschillende avonden (en zelfs overdag). Er is dus altijd een mogelijkheid om je gemiste les in te halen. Overleg dit even met je instructor, en dan volgt de oplossing vanzelf.

13. Kan ik privelessen nemen? 
Uiteraard kun je bij Chalans ook privelessen nemen. Iedere dansvorm is mogelijk. Een priveles voor of na een les kost €45/uur. Als je op jouw eigen locatie wilt lessen, of op een tijd dat er geen lessen zijn, kost een priveles €65/uur. Mail naar de betreffende locatie om hier afspraken over te maken.

‚Äč14. Mogen er foto’s en films gemaakt worden?
Tijdens de lessen mogen er uitsluitend foto's gemaakt worden van de personen die daar hun goedkeuring voor gegeven hebben. Tijdens workshops die in besloten kring plaats vinden, mag natuurlijk altijd beeld materiaal worden gemaakt. Let wel op bij het plaatsen op social media, omdat niet iedereen met hun gezicht op facebook wilt.

 

Paaldansen
1.  Wat voor kleding moet ik aan tijdens paaldansen? 
Bij Chalans hebben we de normale paaldanslessen en de sexy variant. Bij de reguliere lessen draag je sportkleding, zoals een lange dansbroek met daaronder een korte broek, een t-shirt of topje met daaroverheen een vest, en sportschoenen of blote voeten. Bij de sexy variant mag je een rokje, hotpants, of jurkje aan, een mooi topje of shirtje en hoge hakken.

2.  Wat moet ik niet doen of aantrekken bij paaldanslessen?
Probeer om niet kort van te voren te douchen, benen te scheren of body lotion te gebruiken. Hier worden je benen erg glad van en heb je weinig grip in de paal. Draag tijdens de lessen geen panty's, sokken, lange broeken, spijkerbroek of strakke kleding de je bewegingsvrijheid beperken.
 Zorg voor comfortabele kleding, waarin je makkelijk kunt bewegen. Zorg dat er geen loszittende delen aan zitten waarachter je kunt blijven hangen (of je buurman/ -vrouw).
Sierraden kun je het best veilig weg stoppen, zodat ze niet beschadigd, kapot of zoek kunnen raken. Ook voorkomt het dat je ertussen klem komt te zitten.

3. Wat voor type mensen komt er naar de les?
De buurvrouw, je collega, de moeder van het vriendinnetje van jouw kind, jij... Kortom: iedereen dus! Er zijn echter wel overeenkomsten. Iedereen die bij Chalans danst is sportief, houdt van een uitdaging en durft grensverleggend bezig te zijn... Kortom, bij ons dansen vrouwen die anders durven zijn, en die daardoor een enorme band hebben.

4. Wordt er gestript of anders uit de kleren gegaan?
Bij Chalans wordt op geen enkele manier bloot uitgedaagd. Bij sommige dansvormen vragen we je grenzen te verleggen, van je vrouwelijkheid te genieten, en trots te zijn op jezelf. Dit is echter ALTIJD in een veilige omgeving. We zullen je nooit vragen te strippen of bloot te gaan!


 
Andere dansvormen
1.  Wat voor kleding moet ik aan tijdens gogo dance performance lessen?
Draag bij de gogo dance perfomance lessen makkelijke, soepele, loszittende kleding, waarin je makkelijk kunt bewegen. Pas daar ook je schoenen op aan. Hakken zijn leuk, maar daar kun je moeilijker allerlei moves mee maken. Hou het sportief, zoals een lange dansbroek, een topje met een vest er overheen en soepele dansschoenen, die makkelijk mee bewegen.
 
 2.  Wat voor kleding moet ik aan tijdens burleske lessen?
Burleske is een sexy, vrouwelijke, elegante manier van bewegen, en daar pas je de kleding ook op aan. Alles is toegestaan, zolang het maar niet ordinair wordt. Wat er zeker bij hoort zijn mooie (net) panty's of kousen en hoge hakken. Verdr kan een rokje of jurkje, een korte broek, kouseband, topje, corset, mooie lingerie, hoedje, haarspeldjes, make-up, accesoires zoals waaier, boa, bril, stropdas enz. Zorg er vooralvoor dat je je mooi en aantrekkelijk voelt en trek dingen aan waar je in gezien wilt worden (en waar anderen jou ook in willen zien). De instructor vertelt je iedere les wat je de week erop mee moet nemen.
 
 3. Wat voor kleding moet ik aan tijdens kettlebell lessen?
Kettlebell is een vrouwelijke sport, waarbij kracht oefeningen worden gedaan. Het is dus belangrijk dat je kleding soepel en comfortabel draagt. Er moeten echter niet teveel dingen los aan je lijf zitten, omdat je jezelf en/of je team genoten ermee kunt blesseren. Een strakke legging, een topje en soepel sportschoenen zijn prima. Natuurlijk draag je dit met een vrouwelijke touch.
 
4. Wat voor kleding moet ik aan tijdens lapdance/striptease lessen?
Lapdance en striptease zijn zeer sexy dansvormen. Je mag dus alles wat vrouwelijk en sexy is dragen. Je moet er wel comfortabel in kunnen bewegen en lopen/ dansen. Ook moet jij erin gezien willen worden, en moeten anderen jou erin willen zien... ;-). Voor de strip-gedeeltes draag je een bloes, stropdas of sjaaltje, een jasje, een extra b.h. en evt andere dingen die uit kunnen. Een panty, kot rokje, hotpants, topje en mooie schoenen zijn dus prima. De instructor vertelt iedere les wat je de week erop mee moet nemen.
 

5.Wordt er gestript of anders uit de kleren gegaan?
Bij Chalans wordt op geen enkele maniet bloot uitgedaagd. Bij sommige dansvormen vragen we je grenzen te verleggen, van je vrouwelijkheid te genieten, en trots te zijn op jezelf. Dit is echter ALTIJD in een veilige omgeving. We zullen je nooit vragen te strippen of bloot te gaan!

 

 
Workshops

1. Heeft Chalans vrijgezellenworkshops, privé feesten, vriendinnen uitjes of andere workshops voor speciale gelegenheden?
Ja, onze weekenden zijn gereserveerd voor vrijgezellenfeesten, teamuitjes of andere feestelijke aangelegenheden. Ook andere dagen zijn uiteraard mogelijk. Al onze workshops zijn geschikt, en wij zullen de workshop aanpassen als er speciale behoeften zijn, zoals een team-building of competitie verband. Je kunt een gratis optie plaatsen, of direct reserveren. Klik hier voor alle workshops

2.  Wat is een workshop?
Een workshop is een eenmalige les tussen de 1 en 4 uur, waarbij alle aanwezigen meedoen. Een workshop kan gereserveerd worden als vrijgezellenfeestje, bedrijfsfeest, vriendinnendag, verjaardag enz. Natuurlijk is dit voor zowel mannen als vrouwen. De workshop is een privé aangelegenheid en dus alleen bestemd voor degenen die bij de betreffende groep horen. Er komen dus geen buitenstaanders naar jullie workshop!

3. Op welke plaatsen kan ik een workshop reserveren??

Chalans geeft workshops door heel het land. Wij hebben meer dan 40 workshoplocaties, waar jullie gebruik van mogen maken. Natuurlijk kunnen wij ook naar een locatie komen, die jullie zelf uitgezocht hebben. Klik hier voor alle workshoplocaties.


4. Hoe kan ik reserveren?
Reserveren kan door het reserverinsformulier in te vullen of een mail te sturen. Chalans zorgt dan dat de workshop ingepland wordt, op de aangegeven dag, tijd en locatie. Mocht deze tijd al bezet zijn, krijg je een alternatief aangeboden. Nadat de workshop gepland is, ontvang je een bevestiging per mail. In de mail staat de dag, datum, tijd en locatie, maar ook wie de instructor is, wat je aan moet trekken en hoe er betaald kan worden.
 
5. Wat voor een instructor kunnen we verwachten?
Alle instructors zijn geselecteerd op bepaalde eigenschappen. Zo vinden wij het erg belangrijk dat onze instructors warm, hartelijk, geduldig en vriendelijk zijn. Ook willen wij dat zij allemaal een professionele opleiding hebben gedaan. Deze worden allemaal via Chalans gegeven, zodat alle instructors dezelfde kennis en opleidingen hebben gehad. Zo weet u zeker dat u een professionele workshop krijgt, waarbij plezier voorop staat. Om al onze instructors te bekijken, klik hier.

 
Palen
1.  Welke palen verkoopt Chalans?
Chalans verkoopt alleen de X pole. Deze zijn te krijgen in 45mm en 50 mm. Dat is de omtrek van de paal. De X-pole heeft 2 varianten, de X-pert pole, die kan draaien, en de X-sport pole, die alleen statisch (vast) te gebruiken is.
 
2. Welke paal kan ik het beste bestellen
 Wij raden standaard aan om de 50 mm palen aan te schaffen, omdat je dan ook automatisch op de 45mm kunt dansen. Andersom levert dat problemen op met grip van de vingers. Als je erg kleine handen hebt, ben je wél beter af met de 45mm paal. 
 
3.  Hoe kan ik een paal bestellen?
Als je een paal wilt bestellen, mail dan naar info@chalans.nl. Je krijgt dan een bestelformulier. Het betalingsbedrag staat op het formulier. Maak het bedrag over op 2234026 tnv Chalans Dance Professionals. Zodra het bedrag is bijgeschreven op onze rekening, bestellen wij de paal. De paal wordt dan binnen 5-7 werkdagen, nadat de betaling bij de leverancier is ontvangen, bij je thuis bezorgd. Zorg er dus voor, dat het afleveradres op het formulier juist staat ingevuld!

 

 

Werken bij Chalans

Chalans is regelmatig op zoek naar instructors voor het geven van lessen of workshops. Dit kan voor alle dansvormen zijn. Ook als je nog niet de juiste opleiding hebt gehad, kun je ons team komen versterken! Je kunt bij Chalans namelijk verschillende instructor opleidingen volgen. Ook zoeken we mensen die de catwalk opleiding willen doen.

Meer informatie

Nieuws

Nieuwe locatie Maastricht

Oh wat zijn we heden blij... :-) Chalans maastricht heeft een nieuwe locatie ...

Lees meer

Still surching for a location

unfortunately our space in the center was canceled at the last minute. The build...

Lees meer

Start lessen Bring a friend

Sta jij al ingeschreven voor onze lessen? Laat je vrienden dan ook bij ons insch...

Lees meer

Aerial Movements Show 2022

WIJ WILLEN ER ZEKER BIJ ZIJN!! Dit mag je niet missen!! Aerial Movements Sho...

Lees meer

Bungee Fitness course starts Tuesday, September 6

NEW Bungee Fitness course for Beginners in Dancaholic!...

Lees meer

Beoordelingsbanner met de score op 1001activiteiten.nl